Det at lægge kabale er noget vi mennesker har bedrevet i årevis. Kabaler er nemt tilgængelige, og spændende underholdning, som kan holde en beskæftiget i time efter time. Der findes flere slags kabaler, men en af de mest populære kabaler, er edderkoppen kabale. Edderkopkabalen er sjov, og kan spilles af børn, unge, voksen og ældre. Edderkop kabale kan spilles på flere måder, og med forskellig sværhedsgrad, dette gør at den kan blive spillet af hele familien. Så snart du har sat dig ind i reglerne, så kan du nyde et spil edderkop med fysiske kort, eller som et edderkop spil gratis på nettet.  

Grunden til at edderkop kabale er så populær, er at den hurtig får en til at glemme både tid og sted. Det er en særdeles underholdende kabale, som gør at man får lyst til at spille igen og igen. Edderkopkabale er let at lære, men det kan alligevel være en fordel at du har spillet andre former for kabale tidligere. Uanset vil du hurtig komme ind i reglerne, og du kan sågar lære kabalen videre til både børn og børnebørn. Folk over hele verden spiller i dag edderkoppespil, med forskellige varianter af spillet. I dag kan du også spille edderkoppekabale online, som et gratisspil. Det betyder at du kan spille edderkop kabale når som helst og hvor som helst, uden at det koster dig en krone.  

Spil gratis edderkop kabale online hos OnlineKabale.dk

Edderkoppespil – hvor kommer det fra? 

Historikerne er ikke helt enige i hvor edderkopkabalen oprindelig kommer fra, og når spillet blev opfundet. Som så mange andre former for kort spil, så har kabalen sandsynligvis blevet udviklet over flere år, med forskelle fra de forskellige lande og steder hvor den har blevet spillet. Man har fundet kabalespillet omtalt i tyske og franske historiebøger tilbage på 1700- tallet. Dette er første gang man ser et solo-spil som kabalen, blive omtalt i litteraturen. Sandsynligvis har edderkop kabalen blevet spillet over store dele af verden, også inden dette. Efterhånden som flere fik tilgang til kortspil, så var det flere som brugte dette til underholdning.  

Sandsynligvis har reglerne været pudset på, og tilpasset løbende, efterhånden som kabalen udviklet sig, og kom til stadig nye lande. Hvorfor det hedder en edderkopkabale, er der ikke en helt klar forklaring på, andet end at det kan måske være fordi måden kabalen bliver lagt ned på bordet, for nogen kan minde om et edderkoppespind. Mange kabaleentusiaster spiller kabale edderkop, fordi det er den kabalen som bliver ved med at udfordre en. Når man nu også kan spille edderkop kabale gratis på nettet, så er der ingen grund til ikke at lade sig underholde af denne fantastisk sjove kabale.  

Hvordan spiller jeg edderkoppen kabale?

Edderkoppekabale kan spilles med forskellige sværhedsgrader, hvis du er ny som edderkop spiller, så kan det være en god ide at starte med en nemmere version. Reglerne i sig selv, er sådan set ret simple, men du kan spille edderkoppen ret avanceret alligevel. Det er også derfor det er en populær form for kabale, da man virkelig kan blive udfordret. Det at lægge kabale edderkoppen, gør at du træner hjernen, samtidig som du føler dig underholdt af spændingen som ligger i, om kabalen går op eller ej. Det er altså et spil som opfylder mange af de ønsker man har til et hurtigt og underholdende tidsfordriv. Mange vælger også at konkurrere mod sig selv, sådan at man hele tiden kan slå sine egne rekorder.  

Et spil edderkop kabale går i al sin enkelthed ut på at få fjernet alle kort fra bordet. Du skal bruge to sæt almindelige kort, som du lægger ned på bordet i ti forskellige bunker. Det øverste kort skal vendes om med billedsiden op. Bunkerne skal herefter lægges i række fra konge til es. Hvis du lykkes med dette, så alle bunkerne kan fjernes, så har du fået en kabale edderkoppen til at går op. Der findes som sagt flere variationer af spillet. Hvis du spiller online edderkoppespil, så kan du helt sikkert variere hvordan du spiller et edderkop kabale spil. Ofte kan du vælge at spille med en kulør, to kulør eller alle fire kulører. Hvis du er nybegynder, så kan det vær én ide at du starter med en kulør. Så kan du senere bygge på, og lægge en mere avanceret edderkoppekabale.  

Edderkop kabale – reglerne 

Edderkop kabale er en super sjov kabale, for dig som tidligere har spillet 7 kabale. Hvis du har det, så er du nemlig bekendt med kort, og kabale regler, og vil finde stor glæde af en edderkopkabale. For at du skal kunne lykkes med at få edderkop kabalen til at gå op, så kræver det nemlig strategisk tænkning, en plan og en hurtig tænkende hjerne. Du skal virkelig kunne forudsige dine fremtidige træk, og sørge for at du ikke spærrer dig selv inde, i kabalen. Hvis du lykkes med at få kabalen til at gå op, så vil det derfor virkelig være en sejers følelse. Det er også dette som er grunden til at et spil edderkop kabale kan være meget vanedannende. Når du har brugt alle kort i bunken, så er spillet færdig, selv om kabalen er gået op eller ej.  

Sådan spiller man edderkop kabale (regler)

Som sagt er der flere sværhedsgrader i et spil edderkop. Som oftest bruges der to sæt spillekort, men dette afhænger af hvilken variant man spiller. De forskellige varianter har forskellige navne, de mest almindelige er spiderrette solitaire, som er med et sæt kort og spidersolitaire som spilles med to sæt kort. Der er også spiderwort solitaire, hvor der benyttes tre sæt kort. De fleste varianter spilles dog under navnene edderkop kabale eller edderkop solitaire. Målet er som sagt at fjerne alle kort fra bordet, gerne på færrest mulig træk, og på tid.  Et spil edderkop på nettet, kan være endnu mere udfordrende end at spille i hånden, da du kan både spille på tid, og med en score. Mange finder derfor et spil gratis edderkop online, som den mest underholdende variant af spillet. Ofte spiller du med to sæt kort. Det ene sæt lægges i 10 kolonner, hvor øverste kort har billedsiden op. Det andet sæt kort, lægges i højre hjørne med billedsiden ned. For at få kabalen til at gå op, så bygger du kolonner, fra konge til es, hvor du kan rykke samlede kolonner i numerisk rækkefølge på ledige pladser. Når kolonnen er komplet fra konge til es, så kan du fjerne den. Hvis du kører fast, så kan du tage din kortbunke og fordele 1 kort på hver kolonne med billedsiden op. Måske du spærrer for noget du havde gjort godt, men måske får du også nye muligheder. Det er også dette som gør det så underholdende, da spillet kan ændre sig hele tiden, og er svært at forudsige.  

Edderkop spil gratis – spil edderkoppen i konkurrence med dig selv, og andre 

I dag er det utallige muligheder for et spil gratis kabaler, på nettet. Der findes flere hjemmesider som kan tilbyde gratis spil edderkop kabale. Fordelen med at spille edderkoppekabale på nettet, er at der er flere muligheder. Du kan vælge forskellige varianter af spillet, og du kan bestemme sværhedsgraden på din kabale. Det er derfor virkelig muligt at følge din egen udvikling, og hele tiden blive ved med at udfordre dine kundskaber, strategier og spilleevne. Samtidig har du mulighed til at score points når du spiller et edderkoppen spil gratis. Tiden er også en underholdende faktor i et gratis spil edderkop kabale, da du kan konkurrere med dig selv, og andre, om at få den bedste tiden.  

Når du spiller edderkop kabale gratisspil, så spiller du på den samme hjemmeside som andre kabaleentusiaster. Nogle hjemmesider tilbyder også en chat mulighed, hvor du får mulighed til at snakke sammen med andre med den samme lidenskab for edderkoppen, som du selv har. Dette giver en unik mulighed til at snakke strategi, og taktik, og til at udveksle tanker og ideer om spillet som man selvfølgelig opbygger efter at have spillet edderkop kabale over lang tid. Hvis du er glad for at spille kort, så er du måske også medlem af en kortklub? Hvis dette er tilfældet, så kan det være spændende at bruge hinanden som sparringsmakkere også til kabaler, måske kan I starte en venskabelig kabale dyst, hvor kortklubben konkurrerer internt, som hvem som bliver kortklubbens edderkop? Nogle gange kan det være inspirerende at konkurrere mod nogen andre end sig selv. 

Spil edderkoppen når som helst og hvor som helst 

Edderkop spil er nu tilgængelig på nettet. Det betyder at du kan spille gratis edderkop, når som helst og hvor som helst. Et edderkop kabale gratisspil er nemt tilgængelig, samtidig som det ikke nødvendigvis tager så lang tid at spille. Mange mennesker bruger et spil kabale som afkobling i en travl hverdag, og nu når du kan spille edderkop kabel, ved at hive telefonen frem fra lommen, så har du tilgang til afkobling når du har brug for det. Det kan være at du spiller et gratis edderkopper spil på toget til og fra arbejde. Nogen bruger det som afkobling mellem møder, mens andre som en afslappende aktivitet på aftenen. Uanset om du vælger at lægge edderkoppespil i hånden hjemme på køkkenbordet, eller om du spiller på computer og telefon, så vil du helt sikkert få nogen afslappende øjeblikke, hvor du stresser af, og holder hjernen i gang, på samme tid.  

Et spil edderkoppe kabale, enten om det er et gratis spil edderkoppen kabale, eller et fysisk spil med en god gammeldags kortstok, så er det spændende og sjov. Hvis du har børn, så er det en glæde at lære det videre til sine børn. Det er ikke uden grund at kabalen har overlevet flere hundrede år, og stadig den dag i dag bliver lagt over hel verden. Det er uden tvivl et underholdende spil, som samtidig er med til at træne hjernen, øge ens koncentration og udvikle ens strategiske tænkning. For børn, kan det også vær ene god øvelse i fordybelse, og koncentration. Det er ikke uden grund at nogen kabaler kaldes for patience på engelske.